Care sunt beneficiile electrostimularii musculare?

Electrostimularea musculara (EMS), cunoscuta si sub denumirea de stimulare electrica a muschilor, este o tehnica ce utilizeaza impulsuri electrice pentru a stimula contractiile musculare. Aceasta tehnologie este folosita in diferite forme de zeci de ani, dar a castigat popularitate destul de recent, fiind folosita ca un instrument pentru antrenamentul de forta si managementul durerii. In randurile urmatoare, vom arunca o privire mai atenta asupra electrostimularii musculare, acest tratament extrem de benefic ce este astazi efectuat si in centrele de slabire din Romania, inclusiv in G-Beauty, un centru de remodelare corporala Brasov.

Cum functioneaza electrostimularea musculara?

Electrostimularea musculara functioneaza prin trimiterea de impulsuri electrice catre muschi prin intermediul unor electrozi plasati pe piele. Impulsurile provoaca contractarea muschilor, ceea ce poate ajuta la imbunatatirea fortei musculare, a tonusului si a rezistentei. Un dispozitiv EMS genereaza impulsurile, acesta fiind de obicei purtat pe corp si conectat la electrozi. Intensitatea si frecventa impulsurilor pot fi ajustate pentru a viza diferite grupe musculare in asa fel incat sa se atinga obiectivele de antrenament dorite.

Care sunt beneficiile electrostimularii musculare?

Lucreaza intens diferite grupe musculare.

EMS poate fi folosit pentru a intari anumite grupe musculare, inclusiv pe cele care sunt dificil de vizat prin exercitiiile traditionale de antrenament de forta. Acest lucru poate fi util in special pentru persoanele cu leziuni sau dizabilitati si care au limitata capacitatea de a efectua anumite miscari.

Grabeste recuperarea in urma leziunilor sau interventiilor chirurgicale.

Electrostimularea musculara poate fi folosita pentru a-i ajuta pe pacientii care au suferit anumite leziuni sau interventii chirurgicale sa se recupereze mai bine si mai repede. Impulsurile electrice determina reducerea durerii si inflamatiilor, imbunatatesc circulatia sanguina si stimuleaza contractiile musculare pentru a promova procesul de vindecare.

Diminueaza durerile.

EMS s-a dovedit a fi foarte eficient in diminuarea durerii, inclusiv a durerii cronice, cum ar fi cea provocata de osteoartrita. Impulsurile electrice pot ajuta la reducerea durerii prin blocarea semnalelor dureroase si prin promovarea eliberarii de substante analgezice naturale in organism.

Imbunatateste circulatia sangelui.

Impulsurile electrice generate de EMS pot imbunatati circulatia sangelui, ceea ce poate ajuta la furnizarea de oxigen si nutrienti in muschii din zonele lucrate, precum si la eliminarea toxinelor din corp. Acest lucru poate imbunatati performantele sportive, dar si sanatatea generala.

Creste rezistenta musculara.

Stimuland muschii sa se contracte pentru perioade mai lungi de timp, electrostimularea musculara poate ajuta la cresterea rezistentei musculare. Acest lucru poate fi de folos in special pentru sportivii de performanta si persoanele care se angajeaza in activitati solicitante din punct de vedere fizic.

Ajuta la pierderea in greutate.

Un alt avantaj puternic al electrostimularii musculare, pe care il cauta foarte multe persoane care apeleaza la acest tratament, este acela ca ajuta semnificativ la pierderea grasimii corporale. Sigur, EMS trebuie sa fie insotit de obiceiuri sanatoase de viata pentru a oferi rezultate vizibile in ceea ce priveste pierderea in greutate.

Previous post Cum să crești șansele de a găsi locuri de muncă pentru fete în Onești?
Next post Cauți o haină de blană pentru damă? Iată principalele lucruri de care trebuie să ții cont!