Piste de bicliclete prin PNRR, in mai multe zone din judetul Iasi

[ad_1]

Consiliului Județean, reunit în ședință extraordinară, a aprobat la finele acestei săptămâni trei Proiecte de Hotărâre prin care porțiuni de drum județean au trecut din patrimoniul Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi în administrarea unor Consilii Locale.

ATENȚIE: Suprafețele de drum județean vor fi folosite de cele trei UAT-uri pentru amenjarea unor piste de biciclete. Proiectele urmează să fie implementate în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, COMPONENTA 10-Fondul local.

Autoritățile transmit că este vorba despre o suprafață de 2.877 mp din sectorul de drum judeţean DJ 246-intravilan Tansa, km 71+090-71+534, care a intrat în administrarea  Consiliului Local Tansa, despre transmiterea  suprafeţei de 13.680 mp din sectorul de drum judeţean DJ 249E-km 4+822- 7+837 si DJ 249D-Km 7+660-9+190 intravilan Ţutora, în administrarea Consiliului Local Ţuţora și despre transmiterea suprafeţei de 4.800 mp, din sectorul de drum judeţean DJ 281D-intravilan Coarnele Caprei, km 17+998-19+598, în administrarea Consiliului Local Coarnele Caprei.

“Trebuie să investim mai mult: mai multă atenție, mai multe resurse, mai multă educație pentru a avea un județ verde și sănătos. Sprijinim Primăria comunei Coarnele Caprei, Primaria Tansa și Primăria Comunei Țuțora să implementeze proiectul „Amenajare pentru circulația bicicletelor” în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Am aprobat trecerea a trei sectoare de drum județean, proprietate publică a județului Iași, în administrarea celor trei UAT-uri pentru a putea amenaja piste pentru aceste mijloace verzi de transport. Pot părea pași mici, însă nicio guvernare județeană anterioară nu a acordat interesul necesar dezvoltării unei infrastructuri reale pentru deplasarea cu biciclete”, a declarat ăn acest context, președintele CJ, Costel Alexe.

[ad_2]

Source link

Previous post Pensionarii primesc bratari de la postasi! Acestea au rol salvator!
Next post Ministerul Finantelor informeaza: Romanii pot investi in titlurile de stat TEZAUR cu dobanzi de pana la 8,10% pe an