Rochia de mireasă. Cu mâneci sau fără mâneci?

Lungă sau scurtă? Simplă sau strălucitoare? Cu volane sau fără?

Sunt întrebări care pot fi întoarse pe zeci de părți ținând cont că astăzi, piața rochiilor de mireasă este cu adevăra impunătoare. Chiar și în ceea ce privește alegerea mânecilor sau existența acestora la rochia de mireasă, nu e nicicum o alegere ușoară.

Ca să stabilești precis ce tip de mânecă ți se potrivește sau dacă e mai bine să mizezi pe o rochie de mireasa fără acestea, recomandarea noastră e să ții cont atât de sezon, cât și de forma corpului, respectiv a brațelor. În acest fel te vei asigura că nu dai greș și că, rochia de mireasă perfectă, te va complimenta cu ușurință.

Dar iată câteva informații care-ți vor face alegerea ma ușoară.

Rochia de mireasă cu mâneci scurte

În sezonul cald, o rochie de mireasă cu mâneci scurte poate fi alegerea perfectă, mai ales dacă ai un bust mic și șolduri late, pe care intenționezi să le completezi cu o serie de mâneci bufante. Totodată, mânecile scurte completate cu un decolteu tip inimă sau în V te pot ajuta inclusiv dacă ai forma corpului de tip căpsună, cu un bust și umeri mai impunători, care necesită un echilibru bine definit la o rochie de tip A-line, în stil prințesă sau sirenă. E perfectă și în cazul în care intenționezi să transformi porțiunea superioară a corpului într-un adevărat atuu sau zonă de accent.

Rochia de mireasă cu mâneci căzute

Pe cât sunt de romantice și îndrăznețe rochiile de mireasă cu mânecile căzute, pe atât sunt de potrivite mireselor înalte, celor cu bust mic, dar si celor care, din diferite motive, nu sunt multumite de modul in care se prezintă brațele lor. De altfel, dacă îți organizezi nunta într-un local romantic, ori dacă vrei o rochie firavă și delicată, dar nu foarte clasică și nici simplă, o rochie de mireasă cu mâneci căzute din voal sau satin va fi exact ceea ce ai nevoie.

Rochia de mireasă cu mâneci medii

Rochiile cu mâneci medii sunt definite în general drept fiind acele rochii care dispun de mânecă 1/4 și care acoperă ceva mai mult decât zona umerilor. Aceste rochii sunt menite să camufleze imperfecțiunile, dar și să alungească mâinile mici și să le subțieze pe cele groase. Compeltate cuo rochie cu croi A-line sau un stil prințesă, această rochie te poate face să strălucești în compania persoanei iubite.

Rochia de mireasă cu mâneci lungi

Mânecile lungi sunt cu siguranță printre cele mai populare alegeri ale doamnelor și domnișoarelor. Ele pot fi din dantelă sau transparente și prevăzute cu broderie, stilul acestora fiind potrivite celor care organizează o nuntă elegantă sau de inspirație vintage. Dacă ai o siluetă suplă și brațe subțiri, aceste rochii ți se vor potrivi mănușă. Dar sunt o alegere perfectă și în cazul în care vrei să impresionezi prin confort, mai ales în sezonul rece, cât fiecare porțiune de material poate veni în ajutorul tău.

Rochia de mireasă fără mâneci

Ca să porți o rochie de mireasă fără mâneci, în mod cert trebuie să ai multă încredere în propriul tău sine. Iar ele se potrivesc minunat nu doar mireselor îndrăznețe, ci și celor care au un bust generos și mâini mici și/sau subțiri, celor care își doresc o rochie care să susțină și să evidențieze linia bustului (pentru că acestea vin însoțite de un corset) și bineînțeles, femeilor care au un eveniment ce nu e formal, ci deopotrivă, unul modern. Pentru și mai multă stabilitate sau siguranță, poți adăuga acestei rochii niște bretele subțiri și fine, ba chiar bretele transparente, care să accentueze stilul romantic și plin de îndrăzneală, pe care alegi să-l porți în ziua cea mare.  

Previous post Care sunt tevile ideale pentru instalatiile sub presiune?
Next post Tehnologie de ultimă generație pentru o apă de calitate superioară, în noua fabrică Cumpăna din Ștefănești!