Sfaturi de amenajare a locuinței pentru persoanele care au un animal de companie

Amenajarea unei locuințe nu este o misiune ușoară și tocmai de aceea, marea majoritate a oamenilor se confruntă cu dificultăți în momentul în care trebuie să se decidă ce anume să schimbe sau ce elemente noi trebuie cumpărate, pentru a crea spațiul mult dorit atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Deținătorii unui animal de companie au de îndeplinit o sarcină mult mai grea, întrucât trebuie să țină cont de și de nevoile acestuia.

În momentul actual, un număr mare de persoane au în locuința proprie fie un câine, fie o pisică. De aceea, e nevoie ca atât posesorii acestora, cât și cei care dețin alte animale exotice, dar domesticite, să știe ce anume trebuie să ia în calcul în ceea ce privește amenajarea spațiului în care trăiesc. Dacă ți-am trezit curiozitatea, citește în continuare articolul pentru a afla câteva sfaturi în ceea ce privește conviețuirea cu animalul tău într-un mediu curat, sigur, dar și plăcut din punct de vedere vizual.

Iată două sugestii pe care trebuie să le iei în considerare dacă ai un animal de companie și vrei să îți amenajezi locuința:

  • Alege elemente confecționate din materiale rezistente

Unul dintre elementele principale de care trebuie să țină cont deținătorii unui animal de companie este parchetul, fiind predispus riscului de a se strica mult mai rapid. Acesta trebuie ales în funcție de materialul din care este fabricat, pentru a fi unul rezistent la zgârieturi și pete. 

Piesele de mobilier trebuie, de asemenea, alese cu grijă, deoarece atât câinii, cât și pisicile au tendința de a zgâria suprafețele la care au ușor acces. Mai mult, pentru a evita riscul de accidentare a oricărui animal de companie, este recomandat să achiziționezi piese de mobilier fără colțuri ascuțite.

  • Optează pentru piese fabricate din textile ușor de curățat

Materialele din care sunt confecționate atât canapeaua, cât și fotoliul sunt foarte importante, având în vedere faptul că acestea sunt printre locurile preferate de animalele de companie pentru a se juca sau dormi. De aceea, pentru a evita mirosul urât, dar și firele de păr, acestea trebuie să fie fabricate din textile ușor de curățat. În cazul în care nu deții un set de canapea și fotolii de acest tip, poți să găsești o gamă diversificată de modele pe site-ul Sensodays.ro, care să îți satisfacă nevoile, dar și preferințele în materie de design de interior.

O altă piesă care trebuie aleasă cu atenție este covorul. În ceea ce privește materialul din care este confecționat acesta, este de preferat să fie din fibre naturale cât mai scurte, deoarece se întreține mult mai ușor comparativ cu restul materialelor.

În concluzie, dacă ai un animal de companie și vrei să îți amenajezi locuința, este nevoie să ții cont de sfaturile menționate anterior în articol, pentru a crea un mediu curat, sigur și plăcut atât pentru tine, cât și pentru el. E important să alegi variantele potrivite pentru amândoi, deoarece și el este un membru al familiei, care trăiește în același spațiu ca tine.

Sursă foto: pexels.com

Previous post TOP 4 tipuri de pantaloni pe care fiecare bărbat trebuie să le aibă în garderoba sa
Next post Cum să preiei controlul asupra banilor tăi?