ULTIMA ORA: IGPR a achizitionat elemente de hardware si software necesare monitorizarii persoanelor fata de care au fost dispuse masuri de supraveghere

[ad_1]

Aflăm de pe pagina Sindicatului EUROPOL: Poliția Română a finalizat atribuirea acordului cadru pentru implementarea Sistemului Informatică de Monitorizare Electronică (SIME) către Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații (CSR) pentru o valoare de aproximativ 33,2 milioane euro.

Relevant este faptul că lucrurile se mișcă rapid, iar la mai puțin de o săptămână de la semnarea acordului cadru, avem la acest moment și primul contract subsecvent semnat, în valoare de 38.172.385 lei fără TVA (aprox. 7,76 milioane euro).

Prin intermediul acestui contract subsecvent, IGPR a reușit să achiziționeze elemente de hardware și software necesare monitorizării persoanelor față de care au fost dispuse măsuri de supraveghere, astfel:

-toată infrastructura hardware și software necesară implementării sistemului;

-1.000 de kit-uri de monitorizare (brățări electronice).

Din analiza datelor publice referitoare la procedura de licitație rezultă faptul că IGPR a oferit un preț de 12.500 lei/buc. kit de monitorizare care conține un smartphone, o brățară si dispozitivul în cauză.

Pentru a fi cât mai expliciți cu privire la rolul Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică (SIME), precizăm că acesta poate să asigure următoarele:

*monitorizarea în timp real a persoanei supravegheate/protejate;

*afișarea pe hartă a poziției persoanei care poartă dispozitivul de monitorizare;

*posibilitatea de construire pe hartă a unor zone în forme de poligon și/sau circulară, care să aibă caracteristică de zonă de incluziune (în care *persoana supravegheată are permisiunea de a sta) și zonă de excludere (în care persoana supravegheată nu are permisiune de a intra);

*generarea de alerte – alerte de părăsire a imobilului, alertă de depășire a perimetrului, alertă de apropiere, alertă de defecțiune, alertă de sabotaj, alertă de testare.

SIME este format din:

sistem informatic de creare a semnalarilor (SICS);

sistem informatic de generare a alertelor (SIGA);

dispozitive electronice de supraveghere – 15.000 buc.

Garanția solicitată este de minim 60 de luni pentru întregul sistem, iar licențele pentru aplicațiile software trebuie să aibă drept de utilizare acordat life-time.

Aplicația software aferentă SICS trebuie să permită introducerea cel puțin a datelor biometrice și de identificare ale persoanelor supravegheate/protejate, inclusiv fotografia acestora, precum și datele judiciare aferente (măsura judiciară, numărul mandatului sau al ordinului de protecție), măsurile de urmat, datele de contact ale organului de supraveghere etc.

Aplicația va avea capacitatea de a permite încărcarea și utilizarea aceleiași hărți din cadrul SNUAU 112.

Începând cu contractul subsecvent nr. 2, achiziția se va axa exclusiv pe partea de kit-uri de monitorizare, acoperindu-se astfel numărul maxim de 15.000 de bucăți prevăzute în acord.

În ceea ce privește stadiul proiectului de monitorizare electronică, vă putem preciza că acesta a fost implementat chiar de astăzi,  în mai multe zone ale țării, urmând ca până în anul 2024, acesta să devină funcțional pe întreg teritoriul României.

Articolul ULTIMA ORA: IGPR a achizitionat elemente de hardware si software necesare monitorizarii persoanelor fata de care au fost dispuse masuri de supraveghere a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Previous post Ministerul Finantelor informeaza: Romanii pot investi in titlurile de stat TEZAUR cu dobanzi de pana la 8,10% pe an 
Next post Tragedie in Sectorul 2: Un celebru medic a cazut in gol de la etajul superior al unei cladiri