Top mituri despre SEO 

Strategiile SEO s-au schimbat semnificativ de-a lungul timpului. Algoritmii Google se actualizează constant în așa fel încât să ofere utilizatorilor cele mai bune experiențe și răspunsuri la întrebările pe care le adresează. Pentru business-urile online râmâne o provocare să se adapteze, mai ales în contextul în care părerile sunt împărțite cu privire la noile tactici de promovare. Schimbările constante din industrie au generat inevitabil percepții eronate și perspective limitate despre aplicabilitatea tehnicilor SEO. Ceea ce astăzi funcționează, mâine s-ar putea să nu mai fie relevant, însă, nu înseamnă că eforturile tale vor fi în zadar. Într-adevăr, procesul este destul de complicat, ceea ce trezește inevitabil îndoieli, dar cu abordarea potrivită poți atinge rezultatele dorite mai repede decât ai fi crezut. 

Mai multe despre miturile SEO, dar și despre ideile la care ar trebui să renunți în 2024 pentru o creștere organică firească afli în rândurile următoare.

Online business marketing

Mituri despre SEO pe care să le ignori

Mulți sunt de părere că nu ai nevoie de servicii optimizare seo ca să-ți sporești reputația în online. Tehnicile de promovare făcute după ureche s-ar putea să te scutească de costuri, dar nu au același randament ca cele testate de profesioniști. Și nu este singura pagubă pe care o poți aduce business-ului tău – iată doar câteva dintre cele mai populare mituri despre SEO:

  • Long tail keyword nu sunt relevante – Nimic mai fals. Dacă vizezi doar cuvintele cu volum mare de căutări nu înseamnă că vei avea și rezultate. Concurența e foarte mare în asemenea cazuri. Long tail keyword nu sunt la fel de populare, dar oferă performanțe specifice. Te ajută, în primul rând, să ajungi la comunități nișate, la clienți care se pot implica direct și care se pot angaja în experiențe durabile. Ai mai multe șanse să vinzi cu long tail keyword pentru că ai garanția că mergi la sigur, că oferi prospectului exact ce are nevoie. Însă, e important să colaborezi cu o agentie seo Bucuresti, care îți poate face un research detaliat și care poate adapta strategiile în consecință.
  • SEO nu mai e relevant – Dacă nu ai apelat până acum la servicii optimizare seo, acum e momentul să o faci. SEO nu este mort, oricât de mult ar vrea să creadă pseudo experții care se bucură de popularitate cu filmulețe pe Tik Tok. Zilnic, pe Google se fac aproximativ 3.5 miliarde de căutări. Devine, așadar, destul de important pentru cineva care vrea să iasă în față cu un produs sau cu o gamă de servicii. Nu contează din ce industrie faci parte – concurența este destul de acerbă, iar singura ta șansă este să colaborezi cu o agentie servicii seo. Specialiștii te pot ajuta să-ți valorifici punctele forte și să sporești traficul organic prin strategii optimizate.
  • Nu merită să adopți SEO local – Părerologii ar spune că e lipsă de timp să investești în promovare locală. Însă, eficiența de care se bucură nu poate fi contestată. Conform unui studiu, 30% dintre căutările pe Google sunt în strânsă legătură cu locația utilizatorului. Așadar, poți începe să atragi prospecții de la nivel local prin optimizarea conținutului și adaptarea cuvintelor cheie. Nu trebuie să ai un sediu fizic pentru a pune în aplicare strategiile de SEO local, ci doar să faci parte din comunitatea respectivă. Odată ce le câștigi încrederea clienților de pe plan local, vei îmbunătăți poziționarea site-ului în paginile Google.

Seo este și va rămâne un instrument foarte performant de promovare, care îți poate garanta atât interacțiuni durabile cât și creșterea ratei de conversie.

Renunță la mituri și înregistrează rezultatele pe care le aștepți de mult timp!

Previous post Cum să-ți menții sănătatea dentară și să previi afecțiunile cavității bucale
Next post Tablouri cu sclipici pentru amintiri memorabile