PlantExtrakt lansează VerdioGast®- primul produs natural pentru digestie, cu triplă acțiune

Cluj-Napoca, 22 Aprilie 2024

PlantExtrakt, cel mai mare producător român de extracte gemoterapice și singurul producător local de medicamente homeopate, parte a grupului Europlant, anunță lansarea VerdioGast®, un produs natural pentru digestie, cu triplă acțiune. Într-un context în care tot mai mulți români sunt în căutare de produse naturale pentru a susține sănătatea, VerdioGast® este alternativa din plante la obiceiurile curente de consum.

„Într-o eră în care consumatorii sunt din ce în ce mai exigenți și orientați către soluții naturale, lansarea VerdioGast® reprezintă pasul firesc pe care l-am făcut pentru a veni în întâmpinarea nevoilor acestora. Acest produs se distinge prin tripla sa acțiune, pentru buna funcționare a stomacului, pancreasului și ficatului. Cu ingrediente active 100% naturale, din plante, VerdioGast® este o alternativă eficientă și cu un grad bun de siguranță, pentru cei care suferă de senzație de prea-plin după masă, însoțită – sau nu de balonare”, a declarat Liviu Ungureanu, Managing Director PlantExtrakt.

Indigestia, numită științific dispepsie funcțională, este cea responsabilă de senzația de prea-plin după masă, însoțită – sau nu de balonare. Este o manifestare frecventă, afectând până la 30% dintre consumatori, la nivel global. Deoarece indigestia ține de funcționarea organelor implicate în digestie, ea poate să reapară din nou și din nou. Cei afectați se resimt de obicei după masele dezechilibrate – mâncat prea mult, mâncat pe fugă, dulciuri, sau alcool… Deși mulți se orientează către diverse remedii pentru a gestiona simptomele, puțini caută ajutor medical pentru aceste tulburări.

“Este crucial să înțelegem că indigestia poate afecta semnificativ calitatea vieții. Lansarea VerdioGast®, ca prim produs natural pentru digestie, cu triplă acțiune, reprezintă un pas important în direcția oferirii unei alternative eficiente și cu un grad bun de siguranță, pentru aceste manifestări des întâlnite. Ne propunem să completăm portofoliul nostru cu această soluție naturală, aducând un nou nivel de confort consumatorilor noștri”, a subliniat Liviu Ungureanu.

100% ingrediente active naturale – acțiune triplă

VerdioGast® se distinge prin utilizarea exclusivă a unor ingrediente active 100% naturale, selectate cu grijă pentru a oferi un suport digestiv natural și blând, fără a expune organismul la compuși chimici de sinteză sau a crea dependență. Formula sa unică este un amestec echilibrat de extracte din plante cu beneficii dovedite în promovarea unei digestii sănătoase și echilibrate.

Fiecare componentă a VerdioGast® este aleasă cu atenție pentru proprietățile sale benefice asupra sistemului digestiv. De exemplu, extractul standardizat din frunze de Rozmarin nu numai că stimulează producția de fluide digestive, dar și favorizează drenajul hepato-biliar. Extractul standardizat din frunze de Anghinare, pe de altă parte, este recunoscut pentru capacitatea sa de a menține sănătatea intestinului și a ficatului, susținând totodată funcționarea normală a tractului digestiv.

Inulina din cicoare, un alt ingredient esențial al VerdioGast®, ajută flora probiotică naturală și contribuie la susținerea peristaltismului intestinal, pentru o digestie mai eficientă și confortabilă. De asemenea, extractul de Kiwi conține actinidină, o enzimă proteolitică care facilitează descompunerea proteinelor.

Extractul standardizat din rădăcină de Turmeric, renumit pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii, benefice pentru ficat, completează perfect formula VerdioGast®.

Împreună, aceste ingrediente naturale compun formula cu triplă acțiune pentru o digestie sănătoasă: care susține digestia alimentelor, reduce senzația de plenitudine gastrică și contribuie la buna funcționare a ficatului și a vezicii biliare.

Consumatorii ideali pentru VerdioGast® sunt cei care caută soluții naturale. Aceștia pot suferi tulburări digestive cauzate de o alimentație dezechilibrată (de exp.: mâncat prea mult, pe fugă, sau dulciuri și alcool). Astfel, VerdioGast® se adresează în primul rând femeilor, în intervalul de vârstă cuprins între 30 și 55 de ani, din medii urbane, preocupate de sănătatea lor și a familiilor lor. De asemenea, se concentrează și pe adulții urbani cu vârste între 30 și 60 de ani, cu un nivel socioeconomic mediu până la ridicat.

VerdioGast® este deja disponibil în farmacii și în magazinele de tip plafar, atât în locațiile fizice, cât și online, fiind estimată intrarea sa în peste 3.500 de astfel de locații, până la finele anului.

###

Despre PlantExtrakt

PlantExtrakt este o companie cu o experiență de peste 30 de ani în prelucrarea plantelor, fiind recunoscută pentru producția de extracte gemoterapice, medicamente homeopate și produse fitoterapeutice. Cu o fabrică certificată pentru bună practică farmaceutică (GMP), situată în Rădaia, Cluj, compania asigură constanța calității remarcabile a produselor sale.

PlantExtrakt oferă un portofoliu diversificat, cuprinzând un total de peste 170 de produse gemoterapice și fitoterapice și o gamă amplă de medicamente homeopate (peste 3.000 de produse).

În cadrul acestui portofoliu, se remarcă gama de gemoterapice, alcătuită din 65 de extracte glicero-alcoolice diferite, obținute din părți tinere de plante. Categoria Polygemma oferă 28 de formule complexe de gemoterapie, adaptate diferitelor nevoi de sănătate. În plus, compania oferă o varietate de produse fitoterapice, care conțin combinații de extracte din plante adulte și sunt disponibile sub formă orală solidă sau lichidă.

PlantExtrakt demonstrează un angajament ferm față de calitatea și sustenabilitatea materiilor prime, deținând peste 18 hectare de teren agricol ecologizat, utilizat pentru cultivarea plantelor medicinale în regim organic. Peste 90% din plantele folosite provin din culturile proprii sau din recoltarea ecologică din flora spontană a Munților Apuseni, restul fiind importate de la producători internaționali certificați. Cu aproximativ 160 de angajați, dintre care 45 sunt implicați direct în procesul de producție, PlantExtrakt se evidențiază prin eforturile sale de a asigura produse de înaltă calitate și respect față de mediu.

Într-un pas strategic, în 2019, PlantExtrakt a fost preluată de către compania nemțească MB Holding, care are peste 4.000 de angajați la nivel global; și este acum parte din divizia Europlant Grup. Această preluare consolidează poziția companiei în piață și deschide noi oportunități pentru dezvoltarea și extinderea la nivel internațional.

Previous post Ce să cumperi dintr-un sex shop pentru a-ți îmbunătăți viața de cuplu?
Next post Eficiența Termoizolației cu Spumă Poliuretanică: O Analiză Detaliată