Ce sa gatesti pentru familia ta dintr-un curcan de tara – meniu pentru o saptamana

Daca gatesti des pentru familia ta, exista sanse mari sa fi ramas de multe ori fara idei de preparate pentru meniul saptamanal. Te-ai gandit vreodata ca poti gati o saptamana intreaga dintr-o jumatate de curcan de tara?

Iata un meniu in care sa gasesti in fiecare zi cate o reteta cu carne proaspata de curcan de tara!

Luni: supa de curcan cu legume

Ingrediente: oase de curcan de tara, legume (morcovi, telina, ceapa), fidea sau orez, verdeata.

Preparare: Fierbe oasele de curcan intr-o oala cu apa si putina sare. Adauga legumele taiate marunt si lasa-le sa fiarba pana se inmoaie. Spre final, adauga fideaua sau orezul si verdeata tocata. Aceasta supa este perfecta pentru o seara de luni, cand nu ai timp si energie sa gatesti.

Marti: curcan de tara la cuptor cu garnitura de cartofi dulci

Ingrediente: pulpa de curcan de tara, cartofi dulci, ulei de masline, sare, piper, ierburi aromatice.

Preparare: marineaza pulpele de curcan in ulei de masline, sare, piper si ierburi aromatice. Lasa-le la frigider pentru cateva ore. Intre timp, taie cartofii dulci cuburi si asezoneaza-i. Coace carnea si cartofii in cuptor pana cand este frageda si cartofii sunt crocanti.

Miercuri: salata asiatica cu curcan de tara

Ingrediente: piept de curcan fiert sau la gratar, legume proaspete (varza, morcovi, ardei), sos de soia, miere, ulei de susan, seminte de susan.

Preparare: taie pieptul de curcan in fasii subtiri. Amesteca legumele taiate julien si adauga carnea de curcan. Prepara un dressing din sos de soia, miere, ulei de susan si seminte de susan, pe care il vei turna peste salata. Este o optiune perfecta pentru o cina usoara si sanatoasa.

Joi: curcan de tara tocana cu mamaliga

Ingrediente: carne de curcan de tara taiata cuburi, ceapa, morcovi, rosii, malai.

Preparare: caleste ceapa si adauga carnea de curcan, prajind-o pana se rumeneste. Adauga morcovii si rosiile tocate, apoi lasa sa fiarba la foc mic pana cand carnea este frageda. Serveste cu mamaliga calda.

Vineri: burgeri de curcan de tara

Ingrediente: carne tocata de curcan, chifle, salata, rosii, ceapa, condimente pentru burgeri.

Preparare: combina carnea tocata cu condimentele si formeaza burgeri. Prajeste sau coace burgerii, apoi serveste-i in chifle cu salata, rosii si ceapa. Este o cina rapida si pe placul tuturor, perfecta pentru o seara de vineri.

Sambata: pizza cu curcan de tara si legume

Ingrediente: aluat de pizza, sos de rosii, carne de curcan de tara ramasa de la friptura, legume la alegere, branza.

Preparare: intinde aluatul de pizza si adauga un strat de sos de rosii. Adauga fasii de carne de curcan si legumele tale preferate, apoi presara branza deasupra. Coace pizza pana cand branza este topita si aluatul crocant.

Duminica: curcan de tara in vin cu legume la cuptor

Ingrediente: carne de curcan de tara, vin alb, usturoi, ierburi aromatice, legume pentru copt (cartofi, morcovi, ceapa).

Preparare: marineaza carnea de curcan in vin, usturoi si ierburi aromatice. Coace carnea impreuna cu legumele pana cand totul este fraged si aromat – o cina perfecta pentru un sfarsit de saptamana in familie.

Acest meniu va fi chiar si pe placul celor mai mofturosi membri ai familiei tale!

Fiecare preparat va fi si mai gustos daca vei folosi produse proaspete, de la un producator de incredere. Ograda Verde este alegerea preferata a celor care vor sa manance bine si sanatos.

Previous post Cum sa faci cele mai bune baghete frantuzesti: sfaturi pentru brutari
Next post Traversând Anotimpurile cu Triangle Seasonx Ta01 – Achiziție de la Vadrexim.ro