Coșul de fum din inox de 6m: ce elemente să pui în balanță înainte de a face o investiție?

Alegând să investești într-un sistem de încălzire pe bază de lemne, ai nevoie și de un kit specializat pentru evacuarea fumului, datorită căruia să te bucuri de confortul termic dorit acasă.

Așadar, înainte de a te opri la un anumit cos de fum inox 6m de aici, este bine să știi care sunt detaliile de care să ții cont, pentru a fi sigur că iei decizia potrivită. Descoperă din următoarele rânduri elementele pe care să le pui în balanță!

Cos de fum inox 6m – ce avantaje îți oferă un model din inox?

Optând pentru un coș din inox, te poți bucura pe termen lung de următoarele avantaje:

  • inoxul rezistă foarte bine atât la temperaturi ridicate, care ajung până la 1000 de grade Celsiu, cât și la temperaturi foarte scăzute, iar variațiile de temperature nu îi afectează proprietățile;
  • inoxul rezistă inclusiv la elemente corozive, care sunt produse în timpul arderii;
  • spre deosebire de alte materiale, inoxul este mult mai ușor și, prin urmare, mai simplu de manevrat în timpul montajului;
  • inoxul poate fi modelat în forme diverse, oferindu-ți posibilitatea de a alege un coș rotund, dreptunghiular sau un coș pătrat.

Înălțimea optimă

Înălțimea coșului de fum în care investești îi poate influența în mod direct eficiența acestuia. Ai grijă, așadar, să alegi un coș care să fie suficient de înalt, pentru ca noxele să fie evacuate în exterior cât mai ușor. Dacă ai nevoie de ajutor în a determina ce înălțime trebuie să aibă coșul, poți discuta direct cu un producător, iar în baza locului în care ai sursa de căldură, dar și în baza înălțimii casei, vei primi un răspuns concret.

Ce diametru trebuie să aibă coșul de fum?

Diametrul coșului este, de asemenea, un element esențial în alegerea unui obiect potrivit pentru tine. De exemplu, este bine să știi că diametrul trebuie ales întotdeauna în funcție de dimensiunea sursei de ardere. Cu cât sursa de ardere este mai generoasă, cu atât diametrul coșului trebuie să fie, la rândul ei mai mare. În acest fel, ai garanția că fumul produs în timpul arderii este evacuat corect și eficient în timp.

Garanție

Perioada de garanție este și ea esențială, întrucât reprezintă garanția calității pe termen lung. Mai mult, dacă dispui de o astfel de garanție, te poți întoarce la producător în cazul în care întâmpini probleme. De aceea, recomandat este ca atunci când decizi asupra unui obiect, să verifici și care este perioada în care beneficiezi de garanție.

Design

Design-ul nu influențează în mod direct funcționalitatea coșului de fum, însă este important atunci când vine vorba despre imaginea de ansamblu a locuinței tale. De aceea, ideal este să studiezi cât mai multe modele, până ești sigur că ai găsit varianta potrivită, care să te ajute să beneficiezi de confort termic, dar și de siguranță. În acest sens, pe piață găsești astăzi extrem de multe tipuri de coșuri interesante, datorită cărora aduci locuinței personale un plus de stil, indiferent de arhitectura de care dispui.

CosuriFum.roîți este alături atunci când cauți un kit excelent de evacuare a fumului. Accesează site-ul anterior menționat și vei găsi aici o gamă largă de cosuri de fum pret accesibil, din care poți alege. În momentul în care ești sigur, plasează-ți comanda online în doar câteva minute!

Date de contact:

Email: office@cosurifum.ro

Telefon: +4 0763 687 665 / +4 0784 292 820 / +4 0721 280 587 / +4 031 816 92 86

Previous post Explorând Universul Știrilor Online: Grupul Editorial ANTENA24-AEDOPS și Site-urile Sale Eminente
Next post Totul despte parcurile fotovoltaice: beneficii pe termen lung